Zo maak je de perfecte chrome nails - My Beauty Day (2024)

Chrome nails zijn een echte trend, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. De reflecterende en spiegelachtige afwerking van de nail art techniek geven je nagels een opvallende en unieke look. Maar hoe maak je chrome nagels en wat moet je verder weten? Wij leggen het je uit en geven handige tips.

Zo maak je de perfecte chrome nails - My Beauty Day (1)

Table of Contents

Meteen lezen hoe je chrome nails maakt en wat je ervoor nodig hebt? Klik danhier(of scroll verder door naar beneden).

Wat zijn chrome nails?

Chrome nails zijn nagels met een spiegelende, reflecterende en metallic afwerking. Chrome nagels weerkaatsen licht, waardoor je een unieke look creëert. De nail art techniek maakt gebruik van een speciale chrome poeder of chrome nagellak.

Nageltrends en soorten chrome nails

Chrome nails heb je in verschillende kleuren, zoals zilver, goud, roségoud en andere metallic tinten, maar ook worden pastelkleuren of felle kleuren steeds populairder. Daarnaast zijn er verschillende variaties op chrome nagels. We zetten een aantal varianten van chrome nails (en populaire trends) op een rijtje.

Glazed donut nails

Glazed donut nails, ook wel Hailey Bieber nails genoemd, zijn melkachtig witte nagels die een licht parelmoer- en spiegeleffect hebben. De nagels glanzen zilver of metallic wit, afhankelijk van de lichtinval. De parelmoerachtige kleurencombinatie doetdenken aan het glazuur van donuts.

Lees ook: dit is hoe je Hailey Biebers ‘glazed donut nails’ maakt.

Vanilla chrome nails

Vanilla chrome nails zijn chrome nagels waarbij een off-white of crèmekleurige basiskleur wordt gebruikt. De parelmoerachtige vanillekleur van de nagels creëren een zilverachtige tint wanneer de nagels het licht vangen. Vanilla chrome nails zijn een nageltrend die de glazed donut nails opvolgde. De trend is bedacht door nailartist Alexandra Teleki (ook bekend als The Hot Blend op Instagram en TikTok).

Mermaid nails

Mermaid nails zijn nagels die geïnspireerd zijn op zeemeerminnen. Mermaid nagels hebben aquatinten zoals turkoois en azuur en een metallic zilver afwerking die doet denken aan de glinsterende schubben van zeemeerminnen. Ook kunnen de nagels parelmoer- en schelpachtige tinten hebben.

Mermaid nails zijn een nageltrend en komen in allerlei varianten. Zo kunnen ze een wat subtielere look hebben, maar ze kunnen ook afgewerkt zijn met kleine schelpjes, golven, zeesterren of parels. Mermaid nagels zijn dus erg veelzijdig.

Mirror nails

Mirror nails, ook wel mirror chrome nails genoemd, zijn chrome nagels die een glanzende, spiegelachtige afwerking hebben die lijkt op het oppervlak van een spiegel of gepolijst metaal. Mirror nails hebben, net als een spiegel of net als metaal, een zilverachtige kleur.

Holographic nails of hologram nails

Hologram nails, ook wel holographic nails genoemd, zijn nagels met een driedimensionaal en veelkleurig effect. De effecten zijn vergelijkbaar met het visuele effect van een hologram. De trend creëert een futuristische uitstraling op de nagels, waarbij licht wordt gebroken en weerkaatst om een scala aan kleuren te onthullen, afhankelijk van de hoek waaronder het licht valt.

Zo maak je de perfecte chrome nails - My Beauty Day (2)

Waarom chrome nails?

Waarom zou je nu kiezen voor chrome nagels? De nail art techniek heeft veel voordelen. De voordelen van chrome nails:

  • Het is makkelijke nail art om te maken. Dit maakt het dus ideaal voor beginners.
  • Het is goedkoop. Een potje chrome poeder kost niet veel en je doet er ontzettend lang mee.
  • Het is veelzijdig. Met chrome nails kun je eigenlijk alle kanten op. Afhankelijk van de kleur onderlaag die je gebruikt en het chrome pigment dat je uitkiest, creëer je verschillende looks.
  • Het neemt weinig tijd in beslag. In tegenstelling tot andere nail art technieken, neemt het maken van chrome nails weinig tijd in beslag. Dit terwijl je er tegelijkertijd een prachtig en uniek effect mee maakt.

Wat heb je nodig voor het maken van chrome nagels?

Het belangrijkste wat je nodig hebt voor het maken van chrome nails is chrome poeder of chrome nagellak. Als je chrome poeder gebruikt, dan is het bovendien handig om een sponge toolte hebben, zodat je de nagel poeder goed op je nagels kunt aanbrengen.

Verder heb je natuurlijk nog de basisbenodigdheden voor een manicure nodig en een base coat, neutrale basiskleur (als je gellak gebruikt) en top coat.

Hoe maak je chrome nails?

Chrome nails maak je door chrome poeder in te poetsen op de top coat van je manicure. Dit werk je vervolgens af met nog een laagje top coat. Dit kun je het beste doen met gellak, maar je kunt eventueel ook gewone nagellak gebruiken. Daarnaast kun je kiezen voor een chrome nagellak.

Chrome nails maken met gellak

Chrome nails kun je het beste maken met gellak. Gebruik hiervoor een chrome poeder, die je inpoetst op een top coat zonder plaklaag. Werk je nagels vervolgens af met nog een laag top coat.

Zo maak je chroom nails met gellak en chroom poeder:

  1. Bereid je nagels op de gebruikelijke manier voor. Oftewel: vijl en buffer je nagels, duw je nagelriemen terug en ontvet je nagels metnail prep.
  2. Breng base coat aan. Laat vervolgens uitharden: 2 minuten in de UV-lamp, 30 seconden in de LED-lamp.
  3. Breng een gellak kleur naar keuze aan.Laat dit weer uitharden: 2 minuten in de UV-lamp, 30 seconden in de LED-lamp.
  4. Breng een laag no wipe top coat aan. Laat vervolgens uitharden: 2 minuten in de UV-lamp, 30 seconden in de LED-lamp.
  5. Gebruik nu een sponge tool om de chrome poeder aan te brengen. Poets de poeder hierbij goed in op je nagels en pak alle randjes goed mee.
  6. Fixeer de poeder door je nagels kort in de lamp te houden. Houd hierbij 30 seconden in de UV-lamp en 10 seconden in de LED-lamp aan.
  7. Breng een laagje top coat aan. Laat tot slot weer uitharden: 2 minuten in de UV-lamp, 30 seconden in de LED-lamp.

Tip: de uithardingstijden kunnen per merk gellak verschillen. Controleer daarom de verpakking van jouw merk gellak voor de exacte uithardingstijden.

Zo maak je de perfecte chrome nails - My Beauty Day (3)

Chrome nails maken met gewone nagellak

Als je chrome nails wilt maken met gewone nagellak, dan kun je het beste een chrome nagellak gebruiken. Met chrome nagellak creëer je snel en eenvoudig chrome nagels zonder dat je met losse poeders hoeft te werken. Wil je geen chrome nagellak gebruiken, dan kun je eventueel chrome poeder gebruiken.

Houd er rekening mee dat chrome poeder op gewone nagellak een minder mooi effect geeft dan wanneer je gellak gebruikt. Ook vergt het wat oefening om het gewenste effect te krijgen, omdat de nagellak precies de juiste natheid (of droogheid) moet hebben.

Zo gebruik je chrome poeder in combinatie met gewone nagellak:

  1. Bereid je nagels op de gebruikelijke manier voor. Oftewel: vijl en buffer je nagels, duw je nagelriemen terug en ontvet je nagels metnail prep.
  2. Breng base coat aan. Je kunt hiervoor het beste eenRidge Filling base coatgebruiken. Zo zorg je ervoor dat je je nagels egaliseert en oneffenheden in je spiegelende chrome nagels voorkomt. Wacht vervolgens 2 tot 3 minuten zodat de base coat voldoende droog is.
  3. Breng een nagellak kleur naar keuze aan. Wacht hierna weer zo’n 2 tot 3 minuten.
  4. Breng top coat aan. Wacht nu weer zo’n 2 tot 3 minuten zodat je nagels voldoende droog zijn.
  5. Dip je sponge tool in de chrome poeder. Dep de sponge tool vervolgens voorzichtig op je nagel om uit te testen of de nagellak niet te nat of juist te droog is. Als de top coat nog te nat is, dan veeg je de nagellak uit. Is de top coat al te ver opgedroogd, dan blijft de chrome poeder niet goed aan je nagels plakken.
  6. Als de chrome poeder goed blijft hechten, breng de poeder dan aan op al je nagels. Breng eventueel meerdere laagjes aan zodat je gehele nagels goed bedekt zijn met de poeder. Let op: breng de poeder voorzichtig aan en zet niet teveel druk, want anders kun je je manicure verpesten.
  7. Breng top coat aan. Wacht weer minimaal 2 tot 3 minuten tot de nagellak stootvast is. Wees hierna een tijdje voorzichtig met je nagels, want het duurt even voordat de nagellak volledig droog en uitgehard is. Lees hoe je nagellak sneller kunt laten drogen.

Als de chrome poeder dof of mat wordt

Soms wordt de chrome poeder mat of dof na het aanbrengen van de top coat. Dit kun je voorkomen door de poeder eerst te fixeren met een transparante nagellak op waterbasis. Een goede optie hiervoor is bijvoorbeeld eenpeel off base coat.

Dit doe je als volgt. Breng na het aanbrengen van de poeder een laagje peel off base coat aan. Laat dit 2 tot 3 minuten drogen en lak je nagels tot slot af met een top coat. Let op: het is belangrijk om je nagels af te lakken met een top coat, want anders kunnen je nagels sneller gaan chippen.

Zo maak je de perfecte chrome nails - My Beauty Day (4)

Tips

Met deze tips zorg je ervoor dat jouw chrome nails helemaal goed lukken:

Zorg voor een egale ondergrond

Door het spiegelende effect van chrome nagels vallen oneffenheden extra op. Zorg er daarom voor dat je op een egale ondergrond werkt. Dit doe je door het nageloppervlak glad te buffen en de nagellak of gellak egaal (en zonder strepen) aan te brengen. Let er ook op dat je het vijlstof goed verwijdert.

Als je gewone nagellak gebruikt voor het maken van chrome nails, dan is het aan te raden om een Ridge Filling base coatals basis te gebruiken. Op die manier egaliseer je ribbels, deukjes en andere oneffenheden in je nagels, zodat deze minder opvallen in het eindresultaat.

Gebruik een top coat zonder plaklaag

Als je met chrome poeder werkt, gebruik dan een no wipe top coat. Dit geeft doorgaans het mooiste effect. Gebruik je toch een top coat met plaklaag, zorg er dan voor dat je de plaklaag verwijdert voordat je de chrome poeder aanbrengt.

Als je chrome poeder aanbrengt op de plaklaag van gellak, dan krijg je geen spiegelend en reflecterend effect. In plaats daarvan krijg je een matte of doffe afwerking, waardoor je nagels een glitterig effect krijgen.

Seal de vrije rand

Zorg ervoor dat je de vrije rand van je nagel goed sealt of ‘capt’ na het aanbrengen van de chrome poeder. Op die manier voorkom je dat je chrome nagels chippen of afbladderen.

Gebruik een beschermende latex

Chrome poeder bevat erg fijne deeltjes, waardoor je huid en nagelriemen tijdens het aanbrengen ervan vol komen te zitten met dit pigment. Gebruik daarom een speciale latex voor je nagels. Dit is een soort beschermgel die je aanbrengt op de huid en nagelriemen, waardoor deze niet vol poeder komen te zitten. Na het aanbrengen van de poeder, trek je de gel er gemakkelijk af.

Verwijder overtollig poeder

Verwijder het overtollige poeder nadat je de chrome poeder op je nagels hebt ingepoetst. Let er hierbij echt op dat er geen losse kleine deeltjes of stofjes chrome pigment meer op je nagels zitten, want hierdoor krijg je oneffenheden in het eindresultaat.

Gebruik een chrome pen

Een handige tips voor het maken van chrome nails is om een chrome pen te gebruiken. Dit is een nail art pen waar chrome poeder/chrome pigment in zit. Door het kussentje breng je de chrome poeder gemakkelijk aan en zorg je ervoor dat je geen product verspilt.

Kies voor een donkere kleur lak als je een intenser effect wilt

Als je een intenser effect wilt, kies dan voor een donkere kleur nagellak of gellak. Hoe donkerder de kleur waar je de chrome poeder op aanbrengt, hoe intenser het spiegelende en reflecterende effect.

Zo maak je de perfecte chrome nails - My Beauty Day (5)

Waarom blijft chrome poeder niet plakken of hechten?

Als chrome poeder niet goed aan je nagels blijft plakken of niet goed hecht, dan kan dit komen omdat je de top coat te lang hebt laten uitharden. Een andere mogelijke oorzaak is dat je je nagels na het uitharden van de top coat hebt aangeraakt.

Je hebt de top coat te lang laten uitharden

Als je de top coat te lang laat uitharden, dan kan dit ervoor zorgen dat chrome poeder niet goed aan je nagels blijft plakken. Probeer je nagels daarom minder lang in de lamp te houden en kijk of dit verschil voor je maakt.

Je hebt je nagels na het uitharden aangeraakt

Als je je nagels na het uitharden van de top coat aanraakt, dan breng je de oliën van je huid over op je nagels. Dit kan ervoor zorgen dat chrome poeder niet goed aan je nagels blijft plakken of hecht. Zorg er daarom voor dat je je nagels niet aanraakt na het uitharden.

Nail art ideeën met chrome

Met chrome poeder (of chrome nagellak) kun je prachtige nail art designs maken. Daarom zetten we een aantal nail art ideeën met chrome voor je op een rijtje, zodat je inspiratie op kunt doen voor jouw volgende manicure.

  • Chrome French manicure. Geef jezelf een French manicure, maar maak de nagelrand hierbij niet wit, maar kies voor een chrome metallic effect. Dit prachtige nagel design is er een die ook Kylie Jenner droeg.
  • Chrome ombre. Maak een chrome ombre design door de chrome poeder alleen op de bovenste helft van je nagels aan te brengen. Gebruik hiervoor een sponge tool en maak een zo mooi mogelijke overgang. Dit creëert een uniek en subtiel effect. Tip: je kunt eventueel ook kiezen voor holographic ombre. Dit geeft een prachtig resultaat, zeker wanneer je een roze kleur als basis gebruikt.
  • Chrome swirl nails. Door chrome swirls en lijntjes op je nagels te maken creëer je een uniek en speels effect. Let op: het is hierbij belangrijk om eerst de glans van het nageloppervlak te verwijderen voordat je de swirls of lijntjes met top coat (en chrome poeder) aanbrengt. Op die manier zorg je ervoor dat de chrome poeder alleen op de swirls pakt. Lees meer over swirl nail art.
  • Glazed donut nails. Maak prachtige glazed donut nails of Hailey Bieber nails door een chrome poeder aan te brengen op een melkachtig witte kleur gellak. Lees de uitgebreide uitleg over het maken van glazed donut nails.
  • Mermaid nails. Creëer prachtige mermaid nagels door te kiezen voor aquatinten zoals turkoois en azuur of gebruik parelmoer tinten in je design. Werk je nagels eventueel af door swirls of golfjes op je nagels te maken of gebruik parels.

Alternatief: chrome plaknagels

Als je van het spiegelende effect van chrome nails houdt, dan kun je zelf aan de slag met chrome poeder of chrome nagellak. Een andere optie is om chrome plaknagels te gebruiken. Met chrome plaknagels heb je binnen een handomdraai prachtige chrome nagels zonder dat je deze zelf hoeft te maken. Het enige wat je hoeft te doen is ze op je nagels plakken.

Veelgestelde vragen

Hoe breng je chrome poeder aan?

Je kunt chrome poeder het beste aanbrengen met een sponge tool, zodat je de poeder goed kunt inpoetsen. Ook kun je een chrome pen of oogschaduwapplicator gebruiken. Breng de pigmenten nooit met je vingers (zonder handschoenen) aan, want dit kan ervoor zorgen dat de poeder niet goed pakt.

Hoe maak je hologram nails?

Hologram nails maak je door een holo poeder in te poetsen op een gellak top coat. Deze lak je vervolgens weer af met een nieuw laagje top coat. Ook kun je hologram nagellak gebruiken voor het maken van holografische nagels. Een andere optie is holografische plaknagels.

Waarom geeft mijn chrome poeder geen spiegelachtig effect?

Als je chrome poeder aanbrengt op de plaklaag van gellak of op een kleurlaag, dan kan dit ervoor zorgen dat je nagels dof of mat worden, waardoor je geen spiegelachtig of reflecterend effect krijgt. Breng de poeder daarom aan op een no wipe top coat of verwijder het plaklaagje.

Kan chrome poeder op gewone nagellak?

Je kunt chrome poeder gebruiken op gewone nagellak, maar dit geeft wel een minder mooi effect dan wanneer je gellak gebruikt. Als je chrome poeder in combinatie met gewone nagellak gebruikt, dan is de juiste techniek belangrijk om ervoor te zorgen dat je het gewenste effect krijgt.

Wat is chrome poeder?

Chrome poeder is een pigment voor op je nagels waarmee je een spiegelend nail art effect creëert. De poeder wordt doorgaans in combinatie met gellak gebruikt en dit geeft dan ook het mooiste effect. Chrome poeder kun je het beste gebruiken na het aanbrengen van een no wipe top coat. Dit kun je doen op alleen gellak, maar ook in combinatie met gelnagels, polygel, acrylnagels of dip powder.

Zo maak je de perfecte chrome nails - My Beauty Day (2024)

FAQs

What color looks best with chrome nails? ›

Pretty much any color can be turned chrome, but light and bright colors usually work best. Something important to note: Chrome does change the color of the polish, usually making it a little brighter.

What top coat do you use for chrome nails? ›

Paint on a gel top coat to seal the chrome layer.

If you use a regular top coat, the chrome can become streaky and lose its shine. Wipe the brush clean on paper towel or tissue before dipping it back into the bottle to keep the polish from becoming contaminated with chrome powder.

Why won't my chrome stay on my nails? ›

If your Chrome powder is not sticking TRY THIS 👉🏼 Cure your top coat only 1/2 the time that's required— this will allow your topcoat layer to remain a little sticky and your Chrome powder can grab on better! 👌🏼 Use a non-wipe topcoat for this technique and do this process twice for an intense Chrome look!

How do I choose Chrome color? ›

If you open a new tab page in your Google Chrome web browser and click on the "Customize Chrome" button, the right-side panel will appear. Below the red color, you will see a color picker, allowing you to choose any color you want to see in your Chrome web browser user interface.

Are chrome nails still in style? ›

Classic styles, like the French manicure, got a modern update with chrome detailing and silver chrome nails, which are currently trending for fall/winter '23 (you can thank Beyoncé and the Renaissance Tour) and will continue to trend into the new year.

How long do chrome nails last? ›

How long do chrome nails last? Make sure you apply a top coat over your chrome nail designs, and your manicure can last you up to 3 weeks without any chipping. If you use a base coat over the chrome before your final top coat, this'll help to seal in the powder so it doesn't rub off over time.

Are chrome nails in for 2024? ›

Bazaar editors noted the chrome nail trend last spring, and in 2024, it's back—with an edge.

Are chrome nails more expensive? ›

The cost of getting Chrome nails done at a salon can vary depending on various factors such as the location, the reputation of the salon, and any additional services included. Generally, the price range for Chrome nail services can be around $30 to $70 or more.

What is the difference between chrome and metallic nails? ›

“The difference between a chrome manicure and a metallic manicure lies in the texture,” Remark adds. “Metallic manicures usually come in deeply pearlized or foiled effects, whereas a chrome effect is a seamless mirror-like shine.” There's no tangible glitter or pearly pieces, just a smooth, almost liquid shine.

Can you do chrome nails without gel? ›

But wait for it: you don't need any gels just your regular nail polish! Since not anyone has a gel kit at home I thought I would try to get the chrome look with using normal black nail polish and some top coat. Apply a base coat to protect your nails from staining. Then move on to the black nail polish.

Do you have to use a no wipe top coat for chrome nails? ›

The sticky layer of original top coats would turn the chrome powder into messy mud. If you wipe off the sticky layer with IPA the surface of the nail gets too cold because of the evaporation of the alcohol in the IPA. This is why you need to use a special no-wipe top coat.

Do you apply chrome powder before or after top coat? ›

Once the top coat has cured, rub the chrome powder into the nail making sure you cover the full nail surface. You can then brush away any remaining 'dust' (A.K.A Unicorn Ashes!) and then apply another layer of the same top coat and cure for a remaining 60 seconds.

Do you cure chrome before top coat? ›

Application Instructions For Wet Gel Polish
  1. Step 1: Apply Base Gel and Cure. Apply a base coat of gel polish to your nails and cure it under the UV lamp.
  2. Step 2: Apply Chrome Gel or Clear Top Gel. ...
  3. Step 3: Rub Chrome Pigment Powder on to nails. ...
  4. Step 4: Cure under a UV lamp, Apply A Top Coat And Cure Again.
Sep 16, 2022

What colors go with chrome fixtures? ›

Typically, you should use warm metals (like brass, nickel and copper) with warm hues (like whites, beiges, browns and taupes) and cool metals (such as chrome and silver) with cool hues (such as blues, greens and grays).

What color looks good with silver chrome? ›

Bold colors that complement silver include purple, blue, green and red. Pastel colors that complement silver include light blue, light pink, light purple, light green and light yellow.

Are chrome nails still in 2024? ›

Chrome and metallic finishes are going strong.

Chrome and metallic nails will continue to trend in 2024, according to Tan Tran, owner and lead nail technician of VIP Nails & Spa. "Our clients are going for more bold and futuristic looks, taking the iridescent nail trend to the next level," he told BI.

What is the most attractive color to paint your nails? ›

In a representative survey, the German Paint Institute found that men generally likeblue , but also likegray , black and brown . Both sexes like green about equally, while women are more likely to like red ,yellow ,beige and orange .

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6152

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.